Home
Bèta Challenge leerlingen naar Vakkanjerwedstrijd 19-6-2017


Donderdag 15 juni, om 7.30 uur was het dan zover: de Bèta Challenge leerlingen van 3 mavo stapten samen met docenten mevrouw Van Dijk en mevrouw Boerema in de bus om naar Utrecht te gaan. Al in het begin van het schooljaar waren deze leerlingen bezig geweest met het project Make The Match. Zij kregen als opdracht om van weggegooide of afgedankte spullen weer iets nieuws te maken, zodat het een tweede leven krijgt. De wedstrijd is een landelijke happening en de lokale winnaars werden uitgenodigd om hun product op de finale in Utrecht te komen presenteren. Ook de rest van de klas was uitgenodigd om aan te moedigen én om uitgedaagd te worden allerlei technieken te ontdekken en te kijken naar de nieuwste snufjes op allerlei gebied.


De presentaties vonden plaats in de werkkathedraal, een grote oude fabriek, die zijn oude industriële karakter heeft behouden en nu omgebouwd tot wedstrijd- en presentatiehal. Er was veel te doen op allerlei niveaus: leerlingen van groep 7 en 8 waren er, vanuit vakcolleges waren hele rescue kits voor het Rode Kruis gemaakt, die daar uitgeprobeerd werden en natuurlijk de explorer-wedstrijd voor onze leerlingen. Er waren in totaal 11 teams overgebleven die zich om de beurt presenteerden.Onze leerlingen: Karlijn Lambregts, Jan Pieter Knol, Mark Platenkamp en Sandré de Jong hadden hun eerste ontwerp nog wat aangepast en lieten een bijzettafeltje zien, gemaakt van oude olievaten. Het was spannend om in zo'n grote omgeving te presenteren, maar ze deden het goed. De spijkerbroekenhangmat won de 1e prijs, de laptoptas van oude etuis en de oplaadbare powerbank via je fiets werden 2e en 3e. We denken dat we een gedeelde 4e plaats hebben veroverd.


De supporters hebben ook een mooie leerzame dag gehad, met graffiti spuiten, virtueel een kraan laten werken, met een virtual reality bril gamen, elektrische koppeling en andere installatietechnieken uitproberen, lassen, 3D printen, muziek mixen, hijskraan heffen en nog allerlei andere technische zaken. Om 14.00 vertrokken we moe en voldaan weer naar Emmeloord.
Terug