U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Schoolreis naar Tsjechië 2-9-2014

Verslag schoolreis 4 vmbo Tsjechië (van onze verslaggever, S. Wielenga)

Maandag 25 augustus vertrokken de leerlingen van 4 vmbo om 07.15 uur met 2 bussen naar het Ertsgebergte in Tsjechie. Wij reden met E.L. Travel uit Meppel. Zonder al te veel problemen arriveerden wij om 19.00 uur in Jachymov.  Eerst moest de kamerindeling gemaakt worden, dit was nog een hele klus, omdat we in vier huizen ondergebracht werden. Na het diner hebben we nog een wandeling gemaakt in de omgeving van de accommodatie en vervolgens naar bed, althans dat was de opdracht.Dinsdag vertrokken we al vroeg naar Theresienstadt, een voormalige gevangenis. Hier werden we begeleid door drie Nederlandstalige gidsen. Vervolgens vertrokken wij naar Praag, alwaar de leerlingen zelfstandig de stad konden ontdekken. Praag blijft een prachtige stad. Na een lange dag waren we om 23.00 uur weer in Jachymov.

Woensdag scheen de zon en dat was gunstig voor de activiteiten. Vandaag stond een aantal sportieve activiteiten op het programma. In wisselprogramma konden de leerlingen de volgende onderdelen volgen: Highrope Challenge (klimmen en tokkelen tussen de bomen), Vrije val, biathlonschieten, tokkelen en paintballen. Er werd fanatiek door leerlingen en docenten gestreden om de vlag. 

’s Avonds nog een kampvuur, maar om 22.00 uur moest het rustig zijn (opdracht eigenaar). Hier waren onze leerlingen het uiteraard niet mee eens. 

Donderdag werd de groep in drieën gedeeld. Maar eerst moesten de kamers helemaal schoon opgeleverd worden en dat dit gelukt is was voor mij een wonder. Groep 1 ging naar Karlovy Vary, waar men onderweg in Loket een kasteel bezocht, vervolgens werd er een glasfabriek in Karlovy Vary bezocht en de rest van de middag konden de leerlingen de stad zelf ontdekken. Groep 2 ging ’s ochtends raften en ’s middag paardrijden en groep 3 ging op de ochtend mountainbiken en ’s middags raften.  

Na het diner vertrokken we weer richting Nederland. 

Na het ontbijt in de Lutte waren we om 08.30 uur weer in Emmeloord. Moe maar voldaan ging iedereen naar huis, waar heel wat slaap ingehaald moet worden.Terug