U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Romereis 2-9-2014
ROME SWEET ROME  (Rome, heet Rome!)

Vorige week zijn veertig leerlingen van V5 en V6 naar Rome gereisd samen met hun begeleiders. Nadat deze reis uitgebreid was voorbereid in de lessen KCV van vorig schooljaar, was iedereen er helemaal klaar voor om alles nu in het echt te gaan zien en beleven. 

En inderdaad: er waren 551 treden om de koepel van de Sint Pieter te beklimmen, maar het uitzicht over de stad Rome was fantastisch! Het voelde goed om over het Forum Romanum te wandelen in de voetsporen van Romeinse keizers en burgers. De ‘korte route’ door de Vaticaanse Musea richting Sixtijnse Kapel duurde toch nog 1,5 uur, maar toen konden we ook eindelijk genieten van Michelangelo’s plafondschildering en “Het laatste oordeel”. Het Colosseum was kolossaal, de rondleiding van pater Jan in de Catacomben (ondergrondse Christelijke begraafplaatsen) was indrukwekkend, de beelden van Bernini zijn in het echt echt mooier dan op de plaatjes! Als onze voeten smeekten om rust, reed gelukkig de metro en natuurlijk hielp een heerlijk Italiaans ijsje ook altijd om weer fris verder te gaan.

De hoge temperaturen (de hele week 30+) maakten het wel zwaar om alles goed vol te houden, maar de sfeer in de groep was geweldig en de leerlingen wilden stoer alle onderdelen blijven doen. Soms waren er verrassingen, zoals de openluchtmis op het Sint Pieterplein op woensdagochtend, waar we van dichtbij paus Franciscus konden zien en horen spreken over de brief van Paulus aan de Romeinen: deze brief werd ook dagelijks  besproken en toegelicht in onze eigen dagopeningen: een mooie rode draad door onze Romereis heen gevlochten. 

Een ander bijzonder moment was ons ‘avondprogramma’ op de Spaanse trappen: op deze trappen ontmoeten jonge mensen uit alle delen van de wereld die zich in Rome bevinden elkaar en zo zaten wij hier op een avond met onze hele groep en vele andere jongelui samen te zingen, begeleid door enkele muzikanten; we vergaten de tijd, misten de laatste metro en sloten de dag af met een bijzonder wild ritje met de nachtbus!

Een mooie reis met een heel gezellige groep leerlingen, veel om nog over na praten, mooie herinneringen aan deze prachtige Eeuwige Stad Rome.

De Romebegeleiders,
mevr. Hoencamp
mevr.  de Vos
mevr. Omtzigt


Terug