U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Vmbo in de Tweede Kamer 24-6-2014

Excursie naar de Tweede Kamer in Den Haag.

 

 

 

 

Dinsdag 17 juni zijn de leerlingen van 3VZ2/UV2/VK2 en HA2op excursie naar de Tweede Kamer in Den Haag geweest. De groep bestond uit 24l eerlingen en drie docenten. Tijdens de lessen Nederlands hebben de leerlingen een spreekbeurt gehouden en een van de leerlingen had het onderwerp de TweedeKamer.  Nu zou het mooi zijn om ook echt op bezoek bij de Tweede Kamer te gaan. Zo gezegd, zo gedaan.  Omdat de groep te klein was voor een bus zijn wij met de trein vanaf Kampen Zuid vertrokken. Sommige leerlingen hadden nog nooit met de trein gereisd. Om 13.30 uur werden we opgewacht door een medewerkster van ProDemos. Zij hebben een programma samengesteld voor het vmbo waarin allerlei onderwerpen over democratie aan de orde komen.Zo kregen ze een opdracht om met een groepje een partij  op te richten aan de hand van stellingen.Tijdens de presentaties van de partijen werd er flink gediscussieerd.

Vervolgens hebben wij een bezoek aan de Tweede Kamergebracht. Omdat het dinsdagmiddag was en het de laatste vergadering voor het zomerreces was werden er veel moties in stemming gebracht. Dus wij hadden hetgeluk dat de meeste Kamerleden aanwezig waren. De meeste indruk maakte toch Geert Wilders.  Hij is ook van de weinigepolitici die de meeste leerlingen kennen (zegt genoeg!)

Na een geslaagde middag en terugreis hebben wij de dag afgesloten bij McDonalds in Kampen. Al met al een zeer bijzondere dag, waarbijwij de complimenten aan de groep leerlingen geven.

 

 

Marja Dragt, Bert van Ham en Ciske KroetsTerug