U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Wiskundekanjers in top 10 2-6-2014

Onze leerlingen gooiden hoge ogen bij de landelijke Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren. Zowel op individueel als schoolniveau waren hun inspanningen goed voor een  notering in de top 10. Mw. Van der Molen, docent wiskunde, is maar wat trots op het resultaat van de wiskundekanjers. 

Jaarlijks wordt in maart de W4Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd gehouden in ruim 50 landen. De WereldWijde WiskundeWedstrijd heeft als doel leerlingen te laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan  zijn. Iedereen kan mee doen. In Nederland deden ruim 110.000 leerlingen van 1.800 scholen uit basis- en voortgezet onderwijs mee, verdeeld over vijf verschillende niveaus. De wedstrijd bestaat uit vragen, van eenvoudig tot zeer moeilijk, die een leerling waarschijnlijk nooit eerder gezien heeft.

Cas Oppenhuizen wist een 5e plaats te bemachtigen in de categorie havo 4 deelnemers. Ruth Zondag behaalde een 8e plaats bij de  vwo 3 deelnemers. Bram Jonkheer liet zijn hersens kraken voor een 7e plaats in de groep vwo 5/6 deelnemers. Bij de scholenwedstrijd vwo 3 wist de deelnemende groep van het Emelwerda College de tweede prijs in de wacht te slepen. Ook vwo 4 wist met de schoolscore een 2e plaats te bemachtigen. 

Wie zijn hersens wil laten kraken, kan de opgaven van dit jaar en voorgaande jaren maken op www.w4kangoeroe.nl.


Terug