U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

De gezonde hapjesschotel 31-3-2014

Leerlingen van de 2e klas technasium hielden zich de afgelopen weken bezig met een opdracht van Willem de Boer Food & Events.

De opdracht was het ontwikkelen van een gezonde hapjesschotel. Voor deze opdracht deden de leerlingen eerst onderzoek naar gezonde voeding: “Wat is gezond? ” en “Hoe zit het met de energiewaarden?” Ook hielden ze enquêtes onder polderbewoners om te ontdekken wat mensen lekker vinden. Met deze input hebben de leerlingen nagedacht over nieuwe gezonde hapjes.

 

De bedoeling was om vooral af te wijken van het blokje kaas met een zilveruitje, of het augurkje met een plakje boterhamworst. Inventiviteit. Dat is wat de opdrachtgever in de persoon van chefkok Harrie Schrijver wilde zien.
Als afsluiting van het proces hebben de leerlingen hun hapjes ook daadwerkelijk gemaakt in een van de grootkeukens, onder toeziend oog van docent mevrouw Van Dijk.

Chefkok Harrie Schrijver van Willem de Boer kwam langs om de hapjes te beoordelen. Hij was blij met het enthousiasme waarmee de hapjes waren bereid en gaf feedback op het geleverde werk.

 (foto’s Robert Faber 2VT2)


Terug