U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Hét dictee 12-3-2014

Dinsdag 10 maart werd het Emelwerda/De Noordoostpolderdictee gehouden. De deelnemers bogen zich over onderstaande 10 zinnen. 

 

1. Die zomer vertrokken een Blaricummer en een Bussumer, twee BN’ers en echte bon vivants, met een rood deux-chevauxtje naar een prachtig gelegen allinclusiveresort in het Middellandse Zeegebied.

 

2. De twee mannen die hun vakanties altijd hadden doorgebracht op bountyeilanden, wilden na het bereiken van de VUT-gerechtigde leeftijd eindelijk wel eens weten hoe de doorsnee-Nederlander uit de Vinex-wijk zijn zomervakantie doorbrengt.

 

3. Op hun eerste pleisterplaats ontmoetten de mannen een bijdehante
would-beactrice die alles supervetcool vond, eau-de-cologneflesjes verzamelde, een hekel had aan het fenomeen Secretaressedag en geen negen-tot-vijftype wilde worden.

 

 

4. Suf gepraat door deze spraakwaterval met haar prodentglimlach nuttigden de mannen gehaast een sliptong en een kopje earlgreythee en vervolgden hun reis over zonovergoten wegen richting warmere oorden.

 

 

5. Bij Dyon verlieten de mannen de snelweg vanwege een langzaamaanactie van gestreste truckers en ze vervolgden hun reis via pittoreske dorpen en velden vol ganzenbloemen, die door hun glooiend karakter geliefd bleken te zijn bij fietssters in frambozenrode shirtjes.

 

6. Op hun janboerenfluitjes reden de twee naar hun eerste hotel, dat een prachtige renaissancistische eetzaal had alwaar ze een copieuze maaltijd nuttigden die onder andere bestond uit exquise hapjes, zoals kleine langoustines en een overheerlijke foie gras uit de Dordogne.

 

7. Vervolgens vervolgden de mannen hun trip door een zonovergoten landschap dat gedomineerd werd door kilometerslange weilanden met geel-blauwe bloemen, idyllische dorpjes, gotische kerken, drie kanunnikenkloosters en de nodige Jezusbeelden.

 

8. De tweede avond overnachtten de twee in een door bosschages omgeven vroegtwintigste-eeuws etablissement dat inmiddels geheel omgetoverd was tot een geriefelijke/gerieflijke hotellerie met bijzondere glas-in-loodramen.

 

9. De eega’s van de mannen, twee dames vanjewelste, waren met het privévliegtuig van een ex-Kamerlid alvast afgereisd naar de Middellandse Zee en waren totaal gechoqueerd toen zij bij het zogeheten vakantieparadijs arriveerden.

 

10. Zij sms’ten de mannen onmiddellijk, lieten weten dat zij niet krankjorum waren en op zoek gingen naar een majestueuzer en luxueuzer onderkomen.

 

 

 


Terug