U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Uitreiking Gerrit Daniël van der Heideprijs 25-6-2019
Op woensdag 19 juni werd op het Emelwerda College in Emmeloord de Gerrit Daniël van der Heideprijs voor 2019 uitgereikt aan Simone de Groot, Bente Klaver en Maartje Scholtmeijer van klas 5-VWO. Ze kregen de prijs voor hun Technasium-schoolopdracht met de titel: Watervervuiling in de tochten bij akkerbouwbedrijven in de Noordoostpolder. 

Deze schoolopdracht werd uitgevoerd onder begeleiding van het Waterschap Zuiderzeeland. In de schoolopdracht werd onderzocht op welke wijze zou kunnen worden geprobeerd om te voorkomen dat in de landbouw kunstmest en sporen van gewasbeschermingsmiddellen wegspoelen naar sloten, tochten en kanalen.

De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van € 200,-. Bovendien wordt een samenvatting van de schoolopdracht geplaatst in het cultuurhistorische tijdschrift Rondom Schokland.
De Gerrit Daniël van der Heideprijs werd in 2011 in het leven geroepen bij het 50-jarig jubileum van de vereniging Vrienden van Schokland. De prijs wordt uitgereikt aan scholieren die een verslag insturen over een onderwerp dat speelt in het voormalige Zuiderzeegebied.
Gerrit Daniël van der Heide (1915-2006) was de eerste conservator van Museum Schokland. Hij was in 1961 mede-oprichter van de vereniging Vrienden van Schokland.

Terug