U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Startavond Plusonderwijs 19-9-2018

'Meer kunnen, meer willen, meer doen’ 

De startavond van het Plusonderwijs is dinsdag heel goed bezocht. Plusleerlingen en hun ouders kregen informatie over het Plusonderwijs bij ons op school. Plusleerlingen vertelden door middel van een pitch met welke plusprojecten ze vorig jaar bezig waren en meldden zich aan voor nieuwe Plusprojecten. 


Het Emelwerda College is een begaafdheidsprofielschool (BPS). Hoogbegaafde leerlingen, de Plusleerlingen, krijgen op school extra ontplooiingsmogelijkheden aangeboden. In zowel onder- als bovenbouw bestaat de mogelijkheid voor Plusleerlingen om enkele reguliere lessen per week over te slaan en in de vrijkomende tijd te werken aan een zelfgekozen project onder begeleiding van een zogeheten Pluscoach. De leerlingen ontvangen hiervoor een Pluspas, waarmee onder voorwaarden maximaal twee lesuren per week mogen worden vervangen door andere activiteiten. 

Naast de zelfgekozen projecten worden er ook projecten door de school aangeboden. Hierbij wordt steeds meer naar samenwerking met externe partijen gezocht omdat de school ondernemend en betekenisvol onderwijs wil creëren. Zo is er vorig schooljaar een project gestart in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken, loopt er een ICT-project in samenwerking met ROC Friese Poort en worden de leerlingen van de bovenbouw, via de Scholierenacademie van de RUG, voorbereid op het wetenschappelijk onderwijs. 

Terug