U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

College Tour met Tim Hofman 28-5-2018

Leerlingen van onze school en het Zuyderzee Lyceum organiseren in samenwerking met  gemeente Noordoostpolder, Cultuurbedrijf Noordoostpolder en Flevomeer Bibliotheek Noordoostpolder een inspirerende bijeenkomst speciaal voor jongeren met een knipoog naar het programma College Tour. De invulling van de middag is door de leerlingen zelf bedacht en zal ook door hen worden uitgevoerd. 


Tijdens deze bijeenkomst zal Tim Hofman zijn visie  geven over thema’s die 16-jarige jongeren aanspreken op dit moment, namelijk de thema’s vrijetijdsbesteding, sociale media en de toekomst. Tevens kunnen de jongeren uit de vierde klas van de havo en het vwo van beide scholen vragen stellen aan Tim Hofman over deze onderwerpen en allerlei andere aanverwante zaken. Twee leerlingen zullen deze middag de taak van moderator op zich nemen. Burgemeester Van der Werff opent de bijeenkomst. 


Tim Hofman is een Nederlandse presentator voor BNN/VARA, en vooral bekend als maker van video’s op YouTube. Hij was onder andere te zien in de programma’s Spuiten en Slikken, De Social Club, Zeg dag tegen pesten en Je zal het maar hebben. Sinds 2016 heeft hij het enorm populaire YouTube-kanaal, getiteld #BOOS, waarin hij mensen die boos zijn, helpt hun problemen op te lossen. Tim Hofman inspireert veel jongeren door zijn werk en zette zich bijvoorbeeld in voor het enthousiast maken van jongeren om te gaan stemmen bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Tevens is deze week bekend gemaakt dat Hofman samen met Nhung Dam en Raoul de Jong 3PAK de geschenkenbundel bij de Boekenweek voor de jongeren gaat schrijven. 


De bijeenkomst met een College Tour achtige opzet voor jongeren uit 4 havo en 4 vwo van beide scholen zal plaatsvinden in theater ’t Voorhuys te Emmeloord, op 5 juni 2018. Het is een besloten bijeenkomst. 


Terug