U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Dictee 2018 13-3-2018

Hieronder het dictee dat Ben Vinke maandagavond voorlas in de beurszaal van Theater ‘t Voorhuys in Emmeloord en voor de derde keer gewonnen werd door Liesbeth Weijs uit Emmeloord. Zij maakte vijf fouten. Ans van de Kamp werd tweede met zeven fouten en Annemarie Bood derde met 8 foutjes. Het beste team was dat van FlevoMeer Bibliotheek/Huis voor Taal. Het dictee had 72 deelnemers verdeeld over twaalf teams. Het gemiddelde aantal fouten bedroeg 22,9.


DICTEE 2018

1. De yuppieachtige accountmanager van een bekend publicrelationsbureau wist zijn directie te choqueren met het predicaat angsthazen, omdat ze in eerste instantie het niet had aangedurfd een verlopen bohemien van dit bureau te ontslaan.

2. De man, een heuse zielenpiet die alles het liefst op z’n elfendertigst deed, forwardde recentelijk een e-mail met informatie over de maîtresse en protegee van een van de senior medewerkers naar alle collega’s van het bedrijf.


3. Na het nodige gebakkelei over deze in- en intrieste zaak nam de
directeur-grootaandeelhouder uiteindelijk het besluit de man te ontslaan, mede omdat er in de maisonnette van deze manspersoon belastend filmmateriaal gevonden was.

4. Filmpjes van de man in adamskostuum dansend op francofone hiphopnummers met een ravissant gebronsde bekende Bussumer tijdens een bal masqué werden hem noodlottig.

5. Hij schopte een geweldige scène, vond het allemaal apekool, ging godsgruwelijk tekeer en besloot een dagje te statten om zo zijn boosheid over het hem aangedane onrecht kwijt te raken.

6. Nadat hij de hele klerezooi had vervloekt, zocht hij een driesterrenrestaurant waar hij zich tegoed deed aan een fles beaujolais, een coq-au-vin en een wat tegenvallende crème brûlée.

7. De man overwoog eropuit te gaan en een all-invakantie naar een van de
ABC-eilanden te boeken waar hij kon cricketen of eventueel zonnen op een bountyeilandje dat net voor de kust ligt.

8. Echter, hij had behoefte aan rust, wilde geen doorsnee-Nederlanders tegenkomen en besloot te kiezen voor een weekje crosscountryskiën in Lapland, nadat hij voor de gelegenheid spiksplinternieuwe ski’s had aangeschaft.

9. Onder antarctische omstandigheden verbleef hij een week te midden van de nomadenbevolking alvorens hij, volkomen relaxed en met
een wat-maak-je-me-nou-blik, terugkeerde naar Nederland.

10. Toen hij na een maand weer terug was op Schiphol wachtte hem een onaangename verrassing: de senior medewerker klaagde hem aan voor smaad en de vriendin met beatrixkapsel had een ingezonden brief naar de Volkskrant en De Telegraaf gestuurd en eiste een exorbitante schadevergoeding.

Terug