U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Vervolg opdracht snoeproute 12-3-2018
Gemeente zet technasiumleerlingen aan het werk

Vandaag zijn vier groepjes technasiumleerlingen uit de eerste klas op bezoek geweest in het gemeentehuis. Al eerder presenteerden zij hun ideeën over de ‘gedragsverandering van scholieren op de snoeproutes’ aan de gemeente. De gepresenteerde ideeën worden door de Gemeente Noordoostpolder verder uitgewerkt.

De leerlingen werden bedankt voor hun inzet en creativiteit en kregen het verzoek om tot de zomer mee te denken over de oplossingen. ‘Want het is een serieus probleem, waar de inzet van de jeugd noodzakelijk geacht wordt’, aldus wethouder Andries Poppe.

‘Voor de leerlingen is het leuk dat dit project niet stopt bij de presentatie van de ideeën maar dat ze ook mogen meewerken aan de uitvoering. Het betekent wel meer werk dan alleen het uitvoeren van de technasiumopdracht maar ze vinden het een eer om een persoonlijk tintje aan de uitvoering te mogen geven’, vertelt docent Bart Wierda.Als dank ontvingen de leerlingen een bord met tekst. Een mooie trofee voor in het technasiumlokaal. Ook kreeg elke groepje een echte gele prullenbak met de opdracht deze bak creatief te bewerken met de opdracht in het achterhoofd. De vier prullenbakken gaan geplaatst worden langs de zogenaamde snoeproute in de wijk.


Terug