U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

19 februari inloopavond 6-2-2018

Wie na de open dag nog vragen heeft over ons onderwijs of het kiezen van een talentstroom, kan ze maandag 19 februari stellen op de inloopavond. Leerlingen groep 8 en hun ouders zijn tussen 19.30 en 20.30 uur van harte welkom in de mediatheek van gebouw de Peppel.     
 
Alle opleidingen op één locatie
Het Emelwerda College biedt onderwijs op alle niveaus. Iedere leerling kan er terecht. Nieuwe leerlingen met het advies vmbo basis- of kaderberoepsgerichte leerweg gaan naar het Vakcollege Noordoostpolder.  Alle mavo leerlingen starten in de dakpanklas mavo/havo waardoor ze een optimale kans krijgen om door te stromen naar de havo. Havo-leerlingen die de potentie atheneum of gymnasium hebben,  komen in de dakpanklas havo/vwo. Omdat alle opleidingen op één locatie gehuisvest zijn, kan de leerling die overstapt naar een ander niveau gewoon bij ons op school blijven.  
 
Vakcollege,  Bèta Challenge, Technasium
Alle leerlingen kunnen zich op hun eigen niveau voorbereiden op bètatechnisch vervolgonderwijs en een baan in de techniek. Basis- en kaderleerlingen vmbo volgen het Vakcollege, voor mavoleerlingen is er Bèta Challenge en leerlingen havo/vwo kunnen kiezen voor het technasium.

Plusonderwijs: Meer kunnen, meer willen, meer doen  
Het Emelwerda College is een begaafdheidsprofielschool (BPS). Hoogbegaafde leerlingen (Plusleerlingen) krijgen extra ontplooiingsmogelijkheden aangeboden. In zowel onder- als bovenbouw bestaat de mogelijkheid voor Plusleerlingen om enkele reguliere lessen per week over te slaan en aan een zelfgekozen project te werken onder begeleiding van een Pluscoach.   
Terug