U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Beste idee van het EC 27-11-2017


Donderdag was het de dag van de grote wedstrijd 'Het beste idee van het EC / Make the Match' voor leerlingen Bèta Challenge van 3 mavo. Er was speciaal hiervoor iemand van de landelijke organisatie  vooruit gestuurd om het podium en de hal extra aan te kleden, in het kader van de Vakkanjers. Vlaggen buiten, pijlen binnen en grote pop-up decorstukken op het podium: het zag er prachtig uit. 


Harmen Oenema van de Milieustraat  en Rianne Kasler als afgevaardigde van school vulden de landelijke jury (Jeroen en Ilonka) aan. De leerlingen van 3 mavo die Bèta Challenge kozen, hebben de afgelopen weken met mevrouw Van Dijk gewerkt aan een recycle project, met als opdracht iets wat weggegooid is nieuw leven in te blazen door het op een andere manier te gebruiken, zodat het zelfs mogelijk verkocht zou kunnen worden.


Veel ouders, opa's en oma's, broertjes en zusjes waren aanwezig  en de leerlingen zelf waren best  zenuwachtig voor het grote podium.


De 6 groepjes hadden heel verschillende werkstukken gemaakt: een houten bijzetkastje, een lamp versierd met toetsen, een telefoonscherm safer, een kastje van autobanden, een kunsthond gemaakt van blikken en bestek en een kapstok, gemaakt van een bezem. Toen elk onderdeel gepresenteerd was aan het grote publiek, kwam de jury langs om meer in details te kunnen kijken en vragen. Een langdurig juryberaad volgde en ondertussen kon het publiek een stem uitbrengen voor de publieksprijs. 


De winnaar werd, geheel onverwacht, de blikken hond, van het groepje Wesley, Marijn, Yanick, en Djevano en als publieksprijs (vooral te behalen door stemmen te werven via internet) kwam de lampenkap van Myrthe, Gerianne en Jessica uit de bus.


De blikken hond mag verder voor de landelijke finale!

Na het uitreiken van de bekers en medailles kon ieder tevreden naar huis. 

Een bijzonder project voor Bèta Challenge.


Terug