U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

4 mavo naar Engeland 20-9-2017

In de week van 11 t/m 15 september 2017 waren de leerlingen 4 mavo naar Engeland. Ze hebben niet 1 maar 3 wereldsteden aangedaan. 

Het verslag:
De maandag was voornamelijk een reisdag. ’s Avonds kwamen we om half 10 aan het hotel. De dinsdag gingen we naar Londen waar er een gids bij ons in de bus stapte en we een rondleiding kregen langs de hoogtepunten van de binnenstad, op een ontzettend humoristische manier. Vervolgens hebben we het Natural History Museum bezocht, wat erg indrukwekkend was. The Science Museum was vervolgens ook prima maar wel veel indrukken achter elkaar. Na een typisch Engels diner (bangers and mash) hebben we Harrods nog bezocht. 

 

De woensdag stond in het teken van Oxford. Op de heenweg hebben we een kijkje genomen bij Windsor Castle, waar we met onze neus in de boter vielen omdat we nog net de wisseling van de wacht mee konden maken. Eenmaal in Oxford brachten we een bezoek aan de Bodleian Library (waar delen van Harry Potter zijn opgenomen). Een prachtige sprookjesbibliotheek waar we veel hebben geleerd. Na het avondeten zijn we naar de film Dunkirk geweest.


De donderdag was het alweer tijd om in te pakken en in de richting van de boot te rijden. De dag hebben we doorgebracht in Canterbury. Eerst hebben we een wandeling door de stad gemaakt en vervolgens zijn we de wereldberoemde kathedraal in gegaan. In de middag was er vrije tijd om te shoppen en de begeleiders hebben gesnoept in een echte Engelse tea room. Daarna zijn we gezamenlijk naar een grote supermarkt gegaan. De reis naar huis verliep voorspoedig en moe maar voldaan zijn de leerlingen aan hun ouders afgeleverd. Op het terrein stonden mevrouw Dragt en mevrouw Sijbom met een prachtig spandoek klaar omdat het de laatste werkdag van meneer Groot Jebbink was. Hij vond het prachtig om zijn loopbaan zo af te sluiten.

We hebben een prachtige week gehad met een mooi, gevarieerd en leerzaam programma. Voor herhaling vatbaar. Terug