U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Emelwerda voor Malawi 30-3-2017

Op woensdag 5 april organiseert het Emelwerda College een actiedag voor Edukans Going Global voor Malawi. Samen met Edukans proberen wij zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. De actiedag is door leerlingen van het Emelwerda College, voor de leerlingen in Malawi. De aftrap is op dinsdag 4 april om 19.00 uur voor het Emelwerda College. 


Edukans 
Edukans is een ontwikkelingsorganisatie die streeft naar beter onderwijs voor iedereen. Door middel van projecten willen ze ook voor de kinderen in ontwikkelingslanden de mogelijkheid bieden om naar een goede school te gaan. Dit jaar is Going Global gericht op Malawi. Om de situatie in Malawi te bekijken zijn Sameera van Boeckel en Lisanne Celie, een leerlinge en een docente van het Emelwerda Collega in de voorjaarsvakantie naar Malawi geweest. Zij bezochten voor Edukans Going Global onderwijsprojecten en werkten samen met lokale jongeren aan beter onderwijs. Ze hebben daar meegemaakt hoe het is om in overvolle klassen te zitten en om voor zoveel leerlingen gelijk les te geven. 

Lessenmarathon
Klas 3VG1 is al weken bezig met het in elkaar zetten van hun eigen actie: een nacht lang op school blijven, wakker blijven en lessen volgen. Voor het goede doel natuurlijk. Zij laten zich sponsoren om twaalf uur lang op school te blijven. Ze hebben docenten gevraagd om hen les te geven. Het doel: zo veel mogelijk geld ophalen! 

Ze hebben een eigen opening op 4 april om 19:45, het startschot om 20:00. Acht uur 's ochtends maken ze, na een lange nacht, het opgehaalde bedrag bekend.  

Overige acties 
Op dinsdag 4 april start er ook een andere actie, het paalzitten. Er gaan leerlingen en een docent 20 uur paalzitten.  

De actiedag 5 april begint met een sponsorloop voor alle leerlingen van het Emelwerda College op de atletiekbaan van AVNOP. De leerlingen laten zich hiervoor sponseren door vrienden, familie en buren. Om 12.00 uur zal de Fancy Fair op school van start gaan. Hierbij zullen de leerlingen van het Emelwerda College verschillende acties voeren om geld op te halen voor het goede doel. Ook is er een loterij waar veel leuke prijzen te winnen zijn.  

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen, de sfeer te proeven en om een bijdrage te geven voor de actie.  

Tijdens de dag zal de opbrengst van de verschillende acties live worden bijgehouden op het telpunt. De dag eindigt om 15.30 uur en dan zal het eindbedrag bekend worden gemaakt. De actie is verder te volgen op https://emelwerda-college.inactievooredukans.nl/  


Terug