U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Op naar de Grote Finale 16-3-2017
Op vrijdag 21 april presenteren vier leerlingen uit 6 vwo hun biotechnologische project tijdens de Grote Finale van de IMAGINE Scholierencompetitie in het CORPUS Congress Centre in Leiden.

 In deze veertiende editie van de IMAGINE Scholierencompetitie strijden zes groepen scholieren voor de hoofdprijs: een reis naar een ontwikkelingsland. In aanloop naar deze wedstrijd hebben onze leerlingen in hun profielwerkstuk een innovatief idee van een wetenschapper in Life Sciences & Technology uitgewerkt tot een business plan, specifiek gericht op de problematiek in ontwikkelingslanden. Ze presenteren hun business plan tijdens de finale voor een jury, bestaande uit experts op het gebied van (bio)technologie en duurzaam ondernemen.

Elisabeth van de Berg, Paulien Remijnse, Anique Verpoorte en Ruth Zondag hebben in hun profielwerkstuk een innovatief idee van de wetenschappers Ben Erné en Frans Dekker van het Van 't Hoff laboratorium voor Fysische en Colloïdchemie van de Universiteit Utrecht uitgewerkt tot een business plan.

Hun project “Mexinano” beschrijft de toepassing van nanomagneten voor de zuivering van met zware metalen verontreinigd afvalwater in Mexico. Het verontreinigde afvalwater wordt gebruikt voor de irrigatie van landbouwgrond in de Mezquital Vallei ten noorden van Mexico-stad. Het afvalwater veroorzaakt milieuverontreinigingen en is een potentieel gevaar voor de volksgezondheid in de vallei. Met hun project hopen de dames niet alleen de milieuproblemen en gezondheidsrisico’s in het gebied te voorkomen maar ook de levensstandaard van de bevolking te verbeteren.

Terug