U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Young Impact 27-2-2017

Donderdag 16 februari 2017 gaven twee trainers en een coördinator de kick off voor de challenge van Young Impact voor de leerlingen van mavo 4 maatschappijleer.


Young Impact is geïnspireerd door WE Day, een beweging in Canada, de Verenigde Staten en Engeland van meer dan 2 miljoen jongeren met als doel om samen de wereld verbeteren. Met een inspirerend programma reizen ze nu langs scholen in Nederland. Ze helpen je te ontdekken wat jij wilt veranderen in de wereld en welke talenten en tools je kunt inzetten om dat te doen. Jongeren zijn de ‘changemakers’ van vandaag. Young Impact geeft jongeren de kans zich te ontwikkelen tot actieve en sociale (wereld)burgers die de problemen aanpakken die zij belangrijk vinden, groot of klein, landelijk of lokaal.

Het succes vieren ze jaarlijks tijdens de Young Impact Celebration. Een waanzinnig feest met (inter)nationale iconen, artiesten en live inspiratie voor nog meer positieve verandering op 30 mei 2017 in de Ziggo Dome. Kijk voor meer informatie op www.youngimpact.nl

Tijdens de kickoff werden de leerlingen d.m.v. filmpjes, verhalen en vragen bewust gemaakt van de problemen in de wereld en werd de empathie van de leerlingen aangeboord. Vervolgens kreeg klas 4m1 een workshop, waarin dieper ingegaan werd op een aantal thema’s. Er waren spelen, quizzen en opdrachten die in een bepaalde tijd m.b.v. goed samenwerken in een kleine groep, uitgevoerd moesten worden. Tenslotte werd er een filmpje gemaakt, waarin de leerlingen een zelfbedachte actie moesten presenteren. 

 

In de lessen maatschappijleer hebben we drie voorbereidende digi-lessen gevolgd en zijn we al bezig met het maken van een folder over een zelfgekozen (wereld)probleem, waaraan een actie is gekoppeld om de bewustwording van mensen te vergroten. Veel leerlingen vonden de ‘plastic soep’ in de oceanen, de armoede en ongelijkheid in de wereld, straatkinderen, verspilling van groente, verslaving, maar ook het onderwijs voor alle kinderen toegankelijk maken en diefstal in de NOP, een probleem wat aangepakt moet worden. We gaan met elkaar deze challenge aan!Terug