U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Technasium: oeververbinding 27-1-2017

Onze technasiumleerlingen hielden zich de afgelopen weken bezig met het ontwerpen van een oeververbinding voor in het Waterloopbos van Natuurmonumenten. Aan het eind van het project presenteerden ze hun ideeën aan de opdrachtgevers; de boswachters. Deze waren erg onder de indruk van de grote verscheidenheid aan ontwerpen: van fraaie idyllische trekpontjes tot enorme brugconstructies geïnspireerd op de Erasmusbrug in Rotterdam. Het team van Ivo, Laura, Thomas en Tjibbe kwam met hun draaibrug als winnaar uit de bus.Door elke groep was er gewerkt aan een oeververbinding, spannend, maar ook geschikt voor rolstoelers. Overtuigende presentaties werden door de leerlingen van 1 HV en 1V gegeven. En fraaie maquettes werden getoond. Beide boswachters waren erg onder de indruk en vonden het lastig om een winnaar aan te wijzen. Voor hen echt verrassende ideeën met een goede onderbouwing.

Uiteindelijk was het niet de mooiste presentatie, maar het meest innovatieve idee voor een 1e plek. Een draaibrug, waarbij draaien verplicht is, omdat doorlopen, -rijden niet mogelijk is. Goed uit te voeren, spannend genoeg en veilig. Een dusdanig aansprekend idee, dat bij vertrek meegedeeld werd, dat dit idee uitgewerkt moet gaan worden door een bureau. En een eervolle vermelding was er voor een idee uitgevoerd met de 3D printer. Een tunnel met hindernissen voor de rolstoeler en een hoge brug daarboven voor de durfals.

Dat zou in deze het derde idee zijn waarvan in elk geval delen ook werkelijk uitgevoerd worden door Natuurmonumenten. In elk geval begint het met een vermelding van het project op de website van Natuurmonumenten.Terug