U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Internationalisering: accreditatie 12-12-2016

Aan het begin van het vorige schooljaar is onze vakgroep Internationalisering gestart met het programma 'Een 10 voor Europa’ van het Informatiebureau van het Europees Parlement. Naast het werken uit de methode die dit programma levert, wordt onze school ook lid van een ‘community’ van andere scholen die op het gebied van ‘Onderwijs over Europa’, met elkaar samenwerken en hun kennis delen. 

Dit programma, dat sinds dit jaar in heel Europa wordt uitgerold als het ‘European Parliament Ambassador Schools (EPAS) programma, biedt scholen de kans gecertificeerd te worden als European Parliament Ambassador School. 

Aan het eind van het vorige schooljaar organiseerden de leerlingen van klas 3 havo en vwo de ‘landenmarkt’. Een activiteit in het kader van de ‘Dag van Europa’ is één van de voorwaarden voor de accreditatie. Op deze dag werden we ook bezocht door een vertegenwoordiger van het EPAS programma. Na aan alle voorwaarden te hebben voldaan, is onze school geaccrediteerd en gecertificeerd European Parliament Ambassador School. 


Onlangs mochten meneer Van der Beek, meneer Wester en mevrouw Vedder in Den Haag de certificaten en het bordje voor bij deur in ontvangst nemen. Een mooi moment voor iedereen die een bijdrage levert aan onze European Parliament Ambassador School. 


Het bordje wordt overhandigd aan mevrouw Sijbom, directeur mavo/havo/vwo, die het internationaliseringsprogramma binnen de school een warm hart toedraagt. Terug