U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

4 mavo naar Berlijn 13-9-2016

Na een pittige busreis kwam de groep maandagmiddag rond 16.30 aan bij het hotel in Berlijn. Nadat iedereen zijn/haar bagage op de juiste kamer gezet had, was het gelijk tijd Berlijn te verkennen. Vanuit de bus konden meteen veel hoogtepunten van Berlijn al op de foto worden gezet.


Hoogtepunten van de andere dagen waren: omhoog in de Fernseeturm, een rondleiding in concentratie kamp Sachsenhausen (dit maakte veel indruk op leerlingen), de Dom van Berlijn, de Gedächtniskirche, een groepje die de Berlijnse muur bezocht, de Reichstag, het Joods monument, DDR museum, story of Berlin, Checkpoint Charlie en (voor de leerlingen) een warenonderzoek in de plaatselijke MacDonalds. Dankzij de moderne stappenteller weten we dat we ongeveer zo’n 78042 stappen in deze prachtige stad hebben gezet, wat neerkomt op zo’n  61,27 km. Bij elke stap was er weer iets anders te zien. Van de hoogtepunten waren er informatiebladen met achtergrond informatie over wat we bezochten.


Meneer Bakker begon elke dag met een dagopening uit de Oase die aansloot op wat we die dag gingen zien. De laatste dag zijn we naar het Sony /IMAX theater gegaan en hebben daar de moderne versie van Ben Hur gezien. Dit sloot erg mooi aan op het onderwerp van haat en vergeving. Al met al hebben we een goede week gehad en een prachtige start van het examen jaar voor 4 mavo.Terug