U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Introductie 1 mavo 5-9-2016

'Zo, de introductie zit er weer op, we kennen inmiddels elkaars naam en weten van sommige klasgenoten ook al wat meer. Op dinsdag 30 augustus moesten we om half negen op school zijn en na een inleiding van mevrouw Dragt, de afdelingsleider van de mavo, gingen we met onze mentoren mee. We liepen naar het sportveld, gelukkig was het mooi weer, waar we allerlei kennismakingsspelletjes gingen doen. Dit onderdeel heette project adventure en je leerde ook dat je vaak een beter resultaat behaalt als je met een groepje overlegt en samenwerkt. Het was erg gezellig en we deden het goed. Na 2 uur werden we wel moe en stopten we ermee. In het lokaal kregen we een lekker ijsje.
 

Daarna deden we nog meer activiteiten om elkaar beter te leren kennen. We deden een soort : ik ga op reis en neem mee…., maar dan met onze namen en een positieve eigenschap van jezelf die met dezelfde letter als je naam moest beginnen. En dan steeds alle namen herhalen . Vanaf nu zijn we : milieuvriendelijke Michal, lieve Lydia, koele Kees, spontane Sanne en creatieve Corné. Ook gingen we de 10 afspraken van de Wilg bespreken. Die gaan over geen rommel maken, niet pesten, respect voor elkaar hebben , spullen in orde hebben etc. Best logisch eigenlijk allemaal. 

De volgende dag begonnen we met lezen uit de Oase en gingen we naar ons rooster kijken en leerden we hoe je je agenda moet invullen. We kregen ook een rondleiding door de school zodat we straks weten waar alle lokalen zijn waar we les krijgen. Gelukkig zitten we bijna altijd in gebouw de Wilg. Verder werd er nog van alles verteld door de mentor over huiswerk maken, toetsen, rapporten, afwezig zijn etc. In Magister kun je je cijfers zien en kijken wat het huiswerk is. Ook moesten we elkaar nog interviewen en moesten we allerlei dingen aan elkaar vragen om een bingokaart vol te krijgen. Het was weer een leuke dag , maar wel een beetje vermoeiend. 

Op donderdag was onze eerste lesdag en ’s avonds was er speciaal voor alle brugklassers in de kantine van de Peppel een disco. Het was hartstikke gezellig en Kees kon het beste dansen !'


Terug