U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

André Kuipers op bezoek 16-6-2016
Maandag was het dan zover... Op uitnodiging van technasium-leerlingen Rik Nijhuis, Erika Wakker en David Vonk kwam André Kuipers op bezoek voor een lezing over technologie en innovatie. Dit dankzij de prijs die deze drie leerlingen vorig jaar wonnen met de wedstrijd 'Betere zorg, Mijn idee', georganiseerd door de provincie Flevoland. Het gewonnen geldbedrag moest besteed worden aan 'een activiteit waar veel leerlingen iets mee kunnen'.  Aan die voorwaarde is ruimschoots voldaan. Een zaal vol leerlingen beleefde  een fantastische middag. Voorafgaand aan de lezing van André Kuipers presenteerden technasium-leerlingen kort de meest bijzondere projecten die op dit moment bij ons op school worden gedaan: 
  • Flower light en Ground Flower Light - Een lichtontwerp voor het Harmen Visserplein in Emmeloord, door leerlingen 2VWO.  
  • Young Solar Challenge 2016, onderdeel van de Dutch Solar Challenge, door leerlingen 4VWO.
  • SANZOE  StoringsAnalyse Nabij Zlw (Lage Zwaluwe) Onder ERTMS (European rail traffic managment system), een meesterproef van leerlingen 6 VWO .

Daarna nam André Kuipers de zaal mee op reis door de wereld van de ruimtevaart, van verleden naar heden. Een wereld  waarin de 4 D’s,  Dromers, Denkers, Doeners en Durfallen, bepalend zijn voor waar we nu staan. ‘We zijn allemaal astronauten op het ruimteschip aarde’. 

Naar het artikel in de Stentor


Kijk voor een fotoreportage (met dank aan onze fotograaf meneer De Hoop) op onze Facebookpagina. 


Terug