U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Geslaagde terugkomdag 3-12-2015

Oud-leerlingen van onze school gaven vrijdag voorlichting tijdens de gezamenlijke terugkomdag havo/vwo. Het was zoals ieder jaar heel gezellig.

De terugkomdag is opgezet voor leerlingen uit de bovenbouw havo en vwo om hen te helpen bij het maken van hun studiekeuze. Een keuze die door de aangescherpte regelgeving steeds eerder gemaakt moet worden en waarbij ook aan meer voorwaarden voldaan moet worden.

Ruim 80 oud-leerlingen die in 2014 eindexamen hebben gedaan kwamen voorlichting geven over hun studie of over het tussenjaar dat zij hebben genomen of gaan nemen.

Zo is één leerling van het vwo gaan backpacken in Nieuw-Zeeland en Australië. Een andere leerling gaat de komende twee jaar varen op de boot Logos Hope, een initiatief van Operatie Mobilisatie. Verder werd aan de leerlingen verteld wat ze vooral wel moeten doen of hoe ze het absoluut niet moeten aanpakken. Vooral meelopen werd aanbevolen. Een oud-leerling merkte op dat het goed is om te weten wie je bent. Alleen dan kun je goede keuzes maken.

Vragen over het studentenleven in z’n algemeenheid kwamen tijdens een forum aan de orde. Daarbij werden vragen beantwoord als: wat kost een kamer, kun je rondkomen van je studiefinanciering, maar ook wat is er voor een student te beleven in de stad waar hij/zij studeert en wat is er te beleven bij een studenten- of studievereniging. Veel oud-leerlingen geven aan lid te zijn van hun studievereniging, vooral om nieuwe contacten op te doen, maar ook om goedkoop aan boeken en dictaten te komen.

Deze manier van voorlichting geven is, behalve dat het heel gezellig is, voor de huidige leerlingen een van de leukste manieren om met je studiekeuze bezig te zijn omdat ze de oud-leerlingen vaak nog wel kennen van toen ze op school zaten of omdat ze nu bij broers of zussen van de voorlichters in de klas zitten. Dit maakt het makkelijker om vragen te stellen en adressen uit te wisselen om ook eens op de hogeschool of universiteit een kijkje te gaan nemen.

De middag werd afgesloten met een gezellig etentje bij de chinees, waar alle belevenissen van de afgelopen anderhalf jaar - voor zover niet uitgewisseld via WhatsApp en Facebook - aan elkaar konden worden verteld.


Terug