U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Gouden handen 29-6-2015
Bijna 200 gouden handen op het Vakcollege Noordoostpolder


Maandag 22 juni hebben bijna 100 brugklasleerlingen samen met hun ouders/verzorgers kennis gemaakt met het Vakcollege Noordoostpolder. Onderwijs voor jongeren met gouden handen, die aan een gouden toekomst willen werken. Dat is het Vakcollege Noordoostpolder. Leerlingen die met hun hoofd, handen en hart willen werken zijn bij het Vakcollege Noordoostpolder op hun plek. 

Het Vakcollege Noordoostpolder is een school voor voortgezet onderwijs, waar leerlingen in een doorlopende leerroute vmbo/mbo worden opgeleid tot vakman of vakvrouw. Leerlingen met een basis- en kaderberoepsgericht advies kunnen op het Vakcollege Noordoostpolder terecht. Op het Vakcollege Noordoostpolder wisselen praktijk en theorie elkaar af. Leerlingen kunnen een vmbo-diploma en een mbo-diploma halen. Na in totaal 5 of 6 (7) jaar hebben de leerlingen een vmbo en een mbo- diploma en zijn ze klaar voor een beroep op mbo-niveau 2 of 3(4). De leerlingen kunnen op het Vakcollege Noordoostpolder kiezen voor de richtingen Techniek, Zorg & Welzijn of Economie & Ondernemen. 

Het Vakcollege Noordoostpolder is voortgekomen uit een samenwerking van onze school en het Zuyderzee College en verzorgt in het schooljaar 2015-2016 het onderwijs aan ruim 450 leerlingen in een eigen schoolgebouw aan de Espelerlaan.


Facebook: VakcollegeNoordoostpolder

Vanaf 1 augustus is alle informatie over het Vakcollege Noordoostpolder te vinden op   www.vakcollegenoordoostpolder.nl. 
Terug