U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Cursus Chinees 28-5-2015

De cursus Chinees is afgelopen. Met veel plezier kijk ik terug naar de Chinese les in de afgelopen weken. Ik moet zeggen dat ik het erg leuk vind om Chinese les te geven op het Emelwerda College.

Nog mijn complimenten aan de leerlingen!  Zij zijn erg enthousiaste leerlingen, super!
 
Ik stuur u een paar foto’s. Misschien is dat leuk voor jullie schoolsite.

Met vriendelijke groet,
Xian Qing Zeng
Plusproject Chinees 

De afgelopen weken hebben 25 leerlingen uit klas 2 t/m 5 de cursus Chinees gevolgd. In het kader van een plusproject kwam mevrouw Xian Qing Zeng elke dinsdagochtend les 1+2 op school om de leerlingen de beginselen van de Chinese taal te onderwijzen, en daarnaast kregen de leerlingen informatie over Chinese gewoonten en gebruiken.  

De leerlingen hebben tijdens de cursus ook Chinese letters gekalligrafeerd, Chinese hapjes geproefd en met elkaar Chinees gesproken. 

Vijf van deze leerlingen gaan  hun  kennis direct toepassen tijdens het Zomerkamp in Shanghai, van 21 t/m 31 juli: een internationaal zomerkamp voor ca. 100 leerlingen van over de hele wereld, die 10 dagen ondergedompeld worden in de Chinese cultuur. 

Mevrouw Zeng was erg tevreden over de enthousiaste groep leerlingen en er wordt voor volgend jaar opnieuw een dergelijke beginnerscursus gepland. 

M. Omtzigt, coördinator Plusonderwijs 
Terug