Science klas
 

Science

Bij science (mavo) word je vanzelf enthousiast voor natuur en techniek. Je raakt nieuwsgierig naar allerlei natuurverschijnselen. Wilt er alles over weten. Met de scienceklas komen we daaraan tegemoet. We doen projecten rond een aantal thema’s. Daarbij gaan de leerlingen in groepjes praktisch werken aan een bepaald onderwerp. Ze leren ook over de achtergrond daarvan, gaan iets bouwen waarmee ze anderen kunnen laten zien hoe het werkt en leren daarbij ook om er over te vertellen. Ook werken we aan het project “Sciencecentre op School” onder begeleiding van NEMO in Amsterdam. Daarbij hoort o.a. een bezoek aan NEMO en het zelf ontwerpen en bouwen van onze eigen natuur- en techniektentoonstelling hier op school. Kijk maar eens op www.sciencecenteropschool.nl

Wetenschap en techniek
Wetenschap en techniek wordt vaak gezien als saai en moeilijk. Het schrikt daarom veel mensen af, ook mensen die wetenschap en techniek eigenlijk best interessant vinden. Je kunt science het beste vertalen met 'wetenschap en techniek'. De wetenschappelijke vakken (wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie) komen erin samen met techniek.

Projecten
Bij de scienceklas laten we je met andere ogen kijken naar de wereld waarin je leeft. Je zult ontdekken: dat is bere-interessant. We gaan elke week met een groep leerlingen die daarvoor heeft gekozen aan de slag met allerlei projecten waarin je al experimenterend, ontwerpend en knutselend de wetenschap ontdekt. Mogelijke onderwerpen zijn: projecten met luchtdruk, raketten bouwen en afschieten, het weer voorspellen met behulp van zelfgebouwde meetinstrumenten, elektronica, chemische verassingen, meten aan je lichaam en nog veel meer….

Durf jij de uitdaging aan???