Internationalisering
 

Internationalisering

Bij Internationalisering doe je ervaring op in buitenlandse contacten. In het begin is dat best wel spannend. Het doel is niet alleen dat je meer en beter Engels spreekt. We willen je graag laten ervaren hoe boeiend het leven van mensen in andere landen is. Daarnaast willen we je Europees burgerschap bijbrengen. Europa zal in de toekomst alleen maar belangrijker worden. 

Project Internationalisering
Internationalisering is een project met als doel het promoten van het natuurlijk erfgoed, een uitwisseling in het Engels en aandacht voor samenwerken, presenteren en andere algemene vaardigheden. Bij het project zijn verschillende andere Europese landen als Spanje, Ierland, Polen, Frankrijk, Engeland en Noorwegen betrokken. Via mail en social media heb je contact met leerlingen in het buitenland. Je werkt in een digitale omgeving met buitenlandse leerlingen aan projecten. Je neemt deel aan uitwisselingsprojecten en werkweken en gaat mogelijk op werkvakantie in het buitenland

Mavo-2,  havo en vwo
Het project Internationalisering komt voor op de lessentabel van Mavo-2 en in de derde klassen havo en vwo. Naast bovengenoemde doelen heeft het project, door de versterking van de vakken Geschiedenis, Economie en Aardrijkskunde, ook een sterke kenniscomponent gekregen. Leerlingen krijgen ook een beoordeling. Het cijfer voor het project telt op het derde rapport mee bij alle vakken die bij het project betrokken zijn. Dus ook voor Engels: dit omdat bij de “uitwisseling” (die voornamelijk plaats vindt via de mail) de voertaal Engels is.

Naar het buitenland
Elk jaar vinden er bezoeken plaats aan het buitenland. Tijdens het cursusjaar bezoekt een aantal leerlingen een Europees land. Leerlingen zijn in de afgelopen jaren al naar Cordóba, Spanje, in Ierland en Italie geweest. Docenten hebben naast een bezoek aan deze landen ook een studiebezoek gebracht aan landen als Noorwegen en Malta.Leerlingen uit Frankrijk, Engeland en Zweden hebben een bezoek gebracht aan onze school en onze streek. In het programma zijn bezoeken gebracht aan de culturele bijzonderheden van de Noordoostpolder, Urk, Vollenhove en verdere omgeving. Het schaatsen op de ijsbaan Thialf behoorde tot een van de hoogtepunten! De subsidies stellen ons in staat om de kosten voor deelname laag te houden, terwijl het serviceniveau hoog te noemen is. Leerlingen gaan onder begeleiding in relatief kleine groepen op een veilige en verantwoorde manier op reis.

Lopende projecten

Internationalisering vmbo
(lees meer)

Internationalisering mavo
(lees meer)

Internationalisering havo/vwo
(lees meer)