Cultuurklas
 

Cultuurklas (mavo/havo/vwo)

In de cultuurklas doe je veel met tekenen, kleien en schilderen. Je werkt steeds naar aanleiding van een thema, kunstenaar of stroming. Op deze foto zie je een schilderij gemaakt in de stijl van Romero Britto, dit is een kunstenaar uit Brazilië. Het schilderij moest bestaan uit een dier verdeeld in allerlei gekleurde vakjes met vormen. De cultuurklas is heel leuk, omdat je de vrijheid hebt om te doen waar je goed in bent en je doet verschillende dingen. Je gaat ook op excursie en je hebt twee keer in het jaar een tentoonstelling van je kunstwerken. In de cultuurklas kun je je uitleven in de kunst.

Aliza Koffeman

In leerjaar 1 en 2 gaan we schilderen op doek. We schilderen bijvoorbeeld in de stijl van 'Hundertwasser'. Dat is vrolijk en leuk en je krijgt steeds meer eigen ideeën. De kunstenaar was sterk verbonden met de natuur en schilderde zijn omgeving in spiralen, lijnen, felle kleuren en kringen. Elk jaar exposeren we onze werken in het muzisch centrum.  

 

We kijken heel goed naar de kunstenaar Ton Schulten; “De kracht van kleur en licht”
Een wereld vol emotie en betovering.  De kleur, de gloed en glans, de vorm. De emotie en beleving. Dat is de wereld van Ton Schulten.
Of misschien wel: de wereld volgens Ton Schulten. Maak kennis met die wereld.Hier zie je de leerlingen aan het werk. 

Kom je op de Open Dag kijken hoe de schilderijen geworden zijn?

Schilderen op doek is één van de werkblokken in de Cultuurklas. Als je ook houdt van handvaardigheid, fotografie, animatiefilm, drama en percussie en creatief bent ingesteld, is de Cultuurklas in leerjaar 1 en 2 is zeker iets voor jou! 

Bekijk onze animatiefilmpjes: |

geweldlostnietsop 
heartbrakers
l'Amour
Kijkuitjestippen
MonaLisa
Openthedoor

R. Leijenaar-Veldkamp (docent Cultuurklas HV) 
P. Paap (docent Cultuurklas MH)