Cambridge
Cambridge Engels (CAM)
Preparing for the future!

Cambridge Engels (CAM)  start in de brugklas. Je blijft in deze klas tot en met je voorexamenjaar op het Emelwerda College. Uiteindelijk zul je behalve het reguliere havo/vwo-examen Engels ook examen doen voor het First Certificate in English (voor havo) en het Cambridge Certificate in Advanced English Je krijgt les van een (near-) “native” speaker. Dat is iemand voor wie Engels (bijna) de moedertaal is. In de praktijk betekent het dat je in de 1e, 2e en 3e klas 5 uur per week Engels volgt. 


Wat leer je in de les?
· Engels met elkaar spreken
· Presentaties houden in het Engels
· Heel veel luisteren naar Engels
· Schrijfopdrachten maken
· Grammatica leren
· Boeken en teksten lezen en bespreken etc.

 

De juiste motivatie
De meeste leerlingen vinden de lessen in het begin moeilijk omdat ze al dat Engels nog niet echt gewend zijn. Maar met de juiste motivatie (je moet echt wat met Engels hebben) en inzet zul je snel vooruitgang boeken. Ook hier in Nederland is Engels heel belangrijk. In veel bedrijven wordt Engels gesproken. Heel veel studies zijn in het Engels. Studieboeken zijn ook vaak in het Engels. Dus voor je toekomst, na deze schoolopleiding, kun je een grote voorsprong hebben als je voor Cambridge English (CAM) kiest.

Toetsen

Uiteindelijk doe je vwo/havo examen en haal je het FCE en/of het CAE. De toetsen zijn gekoppeld aan het Europees Referentie Kader. Met name het Certificate in Advanced English geeft je eerder toegang tot Nederlandse 'Colleges' en veel buitenlandse opleidingen en bedrijven. Tevens kan je het opnemen in je Curriculum Vitae.  

Kosten
In de eerste drie jaar bedragen de kosten €25 voor extra (klassikaal) materiaal (bijv. leesboekjes). In klas 3 kun je het FCE examen doen; dit kost ca € 200,-. In klas 4 en/of 5 zijn er weer examenkosten verbonden aan het examen voor het FCE (als je dat in klas 3 nog niet hebt gedaan) en het CAE (ongeveer € 220). N.B.: Indien je zakt voor een examen is er geen herkansingsmogelijkheid, dus als je het over wilt doen moet je het volle bedrag weer betalen.